Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ και οι ΜΑΓΙΑ




Για εκατοντάδες χρόνια, η κόλαση ήταν η πιο φοβερή απειλή στην ανθρώπινη φαντασία.
Για πολλούς στη Δύση, η Κόλαση είναι μόνο ένα μεσαιωνικό κατάλοιπο.
Η κόλαση περιγράφεται σαν ένα μέρος που φλέγεται. Έτσι θα καταντήσουμε την γη αν αυξηθεί η μέση θερμοκρασία της γης κατά τέσσερεις  βαθμούς.  Αυτό το σενάριο συζητά σήμερα η Παγκόσμια τράπεζα. Θεωρεί ότι θα οδηγηθούμε εκεί,  αν δεν πάρουμε μετρά για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης. Δυστυχώς αυτό δεν το έχουν προβλέψει ούτε οι Μάγια, ούτε ο γέροντας Παϊσιος . Το έχει προβλέψει όμως η IPPC ,η διακυβερνητική Επιτροπή για το κλίμα του ΟΗΕ. Με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις, έχουμε περίπου 50 μήνες μπροστά μας για να αποφύγουμε την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της γης κατά 2 βαθμούς Κελσίου. Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων, και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι σε διάφορα μέρη του πλανήτη  δεν ενεργοποίησαν κανέναν . Ενώ οι ηλίθιες προβλέψεις που αποδόθηκαν στους Μάγια τρομοκράτησαν χιλιάδες κατοίκους αυτού του πλανήτη.
Αυτή την χρόνια που φεύγει μας έστειλε τα δικά της μηνύματα: Την συρρίκνωση των πάγων της Αρκτικής θάλασσας, τις θερμοκρασίες ρεκόρ, ξηρασίες στην Ευρώπη  και τις ΗΠΑ, τυφώνες όπως η Sandy στην Νέα Υόρκη και ο σούπερ-τυφώνας Bopha
Τον  Σεπτέμβριο ο θαλάσσιος  πάγος της Αρκτικής που παγώνει και λιώνει κάθε χρόνο συρρικνώθηκε 500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα  περισσότερο από το χαμηλότερο μέγεθος που είχε στο παρελθόν. Ο μόνος λόγος  για την εκτεταμένη μείωση του πάγου, όπως κατέληξαν οι επιστήμονες, είναι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. 
Οι ΗΠΑ φέτος έχουν ξεπεράσει κατά πολύ θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ. Στην  Ευρώπη είχε θερμότερη άνοιξη του που έχει καταγραφεί ποτέ. Η επίσημη ξηρασία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή την χρόνια  έδειξε σχεδόν τα δύο τρίτα των ηπειρωτικών ΗΠΑ (65,5%) να είναι σε πρωτοφανή "μέτρια έως εξαιρετική ξηρασία» έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Καύσωνες, ξηρασίες, πλημμύρες και τυφώνες κακοποίησαν ευάλωτες χώρες.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε  ότι :"Στα μέρη που κινδυνεύουν  ζει το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που είναι  χώρες με μέτρια έως υψηλή πίεση του νερού(παράκτιες περιοχές)?..Η  υποβάθμιση του εδάφους επηρεάζει 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους, οι πάγοι λιώνουν η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και αυτό δεν είναι φυσιολογικό ".
Σοβαρή ξηρασία έπληξε και τη Ρωσία και τη Σιβηρία κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου. Στην Κίνα, Yunnan και νοτιο-δυτικές επαρχίες Σιτσουάν παρουσίασαν σοβαρή ξηρασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα και την άνοιξη. Η  Βόρεια Βραζιλία γνώρισε τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 50 ετών. Πολλά μέρη της δυτικής Αφρικής και του Σαχέλ, όπως ο Νίγηρας και το Τσαντ, υπέστη σοβαρές πλημμύρες μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, λόγω των μουσώνων. Μεγάλες ήταν οι πλημμύρες στη Νιγηρία και  σε τμήματα της νότιας Κίνας που γνώρισε βαρύτερο βροχοπτώσεις τους τα τελευταία 32 χρόνια. Καταστροφικές πλημμύρες των μουσώνων έπληξαν το Πακιστάν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ υποστηρίζεται αυτό επάνω: "Κάθε βράδυ οι ειδήσεις  είναι βγαλμένες μέσα από το βιβλίο της Αποκάλυψης."
Ο  Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO),  αναφέρει  η Sandy  ήταν αυτή  που έπεισε πολλούς ανθρώπους ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο  τυφώνας Sandy  σάρωσε την Καραϊβική και την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες χωρίς ρεύμα ή καταφύγιο. Ισχυρότερος μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα ήταν ο σούπερ-τυφώνα Bopha, που χτύπησε στο  Μιντανάο στις Φιλιππίνες σκοτώνοντας τουλάχιστον 1000 ανθρώπους και αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί. Τυφώνες δεν είναι ασυνήθιστο στις Φιλιππίνες ή τις ΗΠΑ, αλλά και οι δύο από αυτούς ήταν και εκτός των κανονικών χρονοδιαγραμμάτων  και εκτός των συνηθισμένων διαδρομών .
Επισήμως, είπε ο WMO, τους πρώτους 10 μήνες του 2012 ήταν η ένατη πιο ζεστή από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στα μέσα του 19ου αιώνα. Επιπλέον το 2012 οι συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχει ξεπεράσει όλες τις χρονιές . Τα τελευταία δεδομένα που δίνουν ο  NOAA National Climatic Data Center, State of the Climate: Global Analysis for November 2012,  Ο Νοέμβριος του 2012 είναι  ο πέμπτος θερμότερη Νοέμβριο από το 1880. Οι 10 θερμότεροι Νοέμβριοι  ήταν τα τελευταία 12 χρόνια με τον θερμότερο τον Νοεμβρίου 2004. Οι εκπομπές διοξειδίου του Άνθρακα έφρασαν στα 392,92 μικρογραμμάρια  με το όριο του IPPC να είναι στα 400 μικρογραμμάρια.

Η Κλιματική αλλαγή συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και θα συνεχίσει να το συμβαίνει, σαν αποτέλεσμα των συγκεντρώσεων των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, οι οποίες έχουν αυξηθεί συνεχώς και έφθασαν και πάλι νέες επίπεδα ", δήλωσε ο Μισέλ Ζαρό, επικεφαλής της που εδρεύει στη Γενεύη WMO. Οι περιοχές που κινδυνεύουν σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι το Μαϊάμι και το Guangzhou στην Κίνα,  το Τόκιο, η Νέα Ορλεάνη, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, η Ναγκόγια  η Καλκούτα, η Σαγκάη, η Βομβάη, η Tianjin, η Μπανγκόκ, η Ningbo, και η  Ho Chi Minh City, πόλεις, όπου η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού στις  παράκτιων μητροπόλεων   και τα τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία θα είναι ευάλωτα σε καταστροφές λόγω της κλιματικής Αλλαγής.
Δυστυχώς η απάντηση της παγκόσμιας κοινότητας στο πρόβλημα ήταν η αναβολή λήψης απόφασης για το περιβάλλον στην παγκόσμια σύνοδο της Doha, νέες μονάδες λιθάνθρακα και εκμετάλλευση των αποθεμάτων  της άμμου με πίσσα στον Καναδά. Δηλαδή ο άνθρωπος αποφάσισε να καταστρέψει τον πλανήτη όσο μπορεί γρηγορότερα.
Θα παρακαλούσα τους ειδικούς σε «θεϊκές»  προειδοποιήσεις να εφεύρουν καμιά προφητεία μπας και ξυπνήσει ό κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: