Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ExxonMobil προειδοποιεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν κατά 25% σε 20 χρόνια


το κείμενο δημοσιεύθηκε στην Guardian.co.uk στις 19.01.2011

ExxonMobil, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο, αναμένει τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν κατά περίπου 25% κατά τα επόμενα 20 χρόνια, στην πραγματικότητα απορρίπτοντας τις ελπίδες ότι η ανεξέλεγκτη αλλαγή του κλίματος και η μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών μπορούν να προληφθούν.
Σύμφωνα με το ετήσιο Outlook της εταιρείας για την Ενέργεια  η ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί κατά περίπου 40% στα επόμενα 20 χρόνια, και η αυξηση των εκπομπών κατά περίπου 0,9% ετησίως τουλάχιστον μέχρι το 2030.
Οι προβλέψεις που γίνονται από την Exxon είναι πιο δυσοίωνες από οποιοδήποτε άλλο και εκφράστηκε δημοσίως από τις κυβερνήσεις και επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι παγκόσμιες εκπομπές μπορούν να μειωθούν σημαντικά και η καταστροφική αλλαγή του κλίματος πρέπει να αποτραπεί, εάν ληφθούν μέτρα στα επόμενα 10 χρόνια.
Η  Exxon, η οποία μέχρι πριν από 10 χρόνια ήταν η πιο δύσπιστη εταιρεία για ότι αφορά την αλλαγή του κλίματος, που προκαλείται από ανθρωπογενείς εκπομπές.
Δικό μας σχόλιο:. Όταν αυτά τα αναφέρει η αξία της πληροφορίας είναι πολύ μεγάλη. Η άμεση λήψη μέτρων είναι μονόδρομος. Δυστυχώς τέτοιες πληροφορίες δεν δημοσιοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: