Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

O Πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί σε 15 δισ. μέχρι το 2100

O OHE προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι ο πληθυσμός της γης θα μπορούσε να διπλασιαστεί σε 15 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.
Ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να σοκάρει πολλούς ειδικούς, καθώς είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι πολλές από τις σημερινές εκτιμήσεις. Η προηγούμενη εκτίμηση του ΟΗΕ περίμενε ο κόσμος να έχει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2100? Σήμερα υπάρχουν σχεδόν 7 δισ. ευρώ.
Ο Roger Martin, πρόεδρος της Θέματα Πληθυσμού, ο οποίος αγωνίζεται για τον έλεγχο του πληθυσμού, είπε ότι η Γη εισέρχεται σε μια επικίνδυνη νέα φάση. "Ο πλανήτης μας πλησιάζει μια τέλεια καταιγίδα της αύξησης του πληθυσμού, η κλιματική αλλαγή και την εξάντληση του πετρελαίου».
Η Γη έχει πλέον διπλασιαστεί σε πληθυσμό από το 1960, ωθούμενη από τα υψηλά ποσοστά γεννήσεων στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπως η εξάπλωση της ιατρικής και τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης έχει δει το ποσοστό θνησιμότητας για τα μικρά παιδιά παρακμή. Αυτό έχει αντισταθμίσει εύκολα τη γενική μείωση της γεννητικότητας των προηγμένων χωρών. Επίσης, έχει ενισχυθεί από την αύξηση διάρκεια ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Ο καθηγητής Jack Goldstone του George Mason University, συγγραφέας του βιβλίου «η πληθυσμιακή έκρηξη», είπε ότι  υπάρχει η τάση για την μείωση του αριθμού των παιδιών και αυτό θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά  στο επίπεδο των 10-12 δισ. Και θα είναι το πιο πιθανό το 2100

Δεν υπάρχουν σχόλια: